Finish Sleutel13Rally in Zwolle!

Posted on | October 18, 2012 | Comments Off

Deze vrijdag komen de deelnemers van de Sleutel13Rally aan in Zwolle. De rally wordt afgesloten met een spectaculaire eind-proef, en die start op 14.30 uur op “Achter de Broeren”.

Afgelopen maandag zijn de rally-rijders vertrokken uit Cluj-Napoca in Roemenië. Via Hongarije, Slowakije, Tsjechië en Duitsland zijn de deelnemers op weg gegaan naar Nederland. Het hele traject is afgelegd in authentieke oude Roemeense Dacia’s. Al vlak na de start van de rally bleek dat het niet vanzelfsprekend is dat je met dit type auto zo’n grote afstand aflegt. De rally-rijders moesten veel improviseren om de auto’s aan de praat te houden, iets wat voor veel Roemeense eigenaars van deze auto’s heel gewoon is.

Want deze auto staat model voor het oude Roemenië: tot enkele jaren geleden was deze auto verreweg de meest voorkomende auto in dit land. Dit was de enige auto die veel Roemenen zich nog net konden veroorloven. Deze rally is georganiseerd door de Stichting Kinder-Rijk, een hulpverleningsinstelling die actief is in Roemenië. Kinder-Rijk wil door middel van dit evenement graag de aandacht vestigen op de moeilijke situatie van veel Roemenen.

Om 14.30 uur worden de auto’s verwacht op “Achter de Broeren”, in het centrum van Zwolle. Daar wacht de rijders nog een laatste obstakel: een enorme wipwap! Dat wordt de allerlaatste krachtsinspanning voor deze oude Dacia’s. Daarna volgt de prijsuitreiking door de Roemeense ambassadeur in Nederland, mevrouw Ireny Comaroschi.

De website van Kinder-Rijk: www.kinder-rijk.nl

Het startsein van de Sleutel13Rally in werd gegeven door de Roemeense oud-president en de Nederlandse Consul in Roemenië.

Comments

Comments are closed.

 • route v3
 • logo Kinder-Rijk
 • De Sleutel 13 Rally is een initiatief van Stichting Kinder-Rijk. Bestuursleden Gert IJszenga en Raoul Veldink houden zich bezig met de organisatie van het evenement. U kunt Gert bereiken op nummer 06-53646574 en Raoul op nummer 06-26969222. Email: info@sleutel13rally.nl.
 • Contactgegevens

  Sleutel 13 Rally
  (door Stichting Kinder-Rijk)
  Het Veld 17
  2681 JZ Monster
 • Doneer online voor Kinder-Rijk

  Doneer online voor Kinder-Rijk