Binnenkort start de Sleutel13Rally!

Posted on | October 3, 2012 | Comments Off

Binnenkort is het zover: dan start de Sleutel13Rally van Kinder-Rijk in het Roemeense Cluj Napoca. Deelnemende teams gaan in een originele oud-Roemeense Dacia op weg naar Nederland. De route gaat via Hongarije, Slowakije, Tsjechië en Duitsland naar Zwolle, het zal ongeveer een week duren.

Het type Dacia waarin de Rally wordt gereden werd tot ongeveer 10 jaar geleden gebouwd in Roemenië. Op de tweedehands markt is deze auto nog steeds volop te koop voor relatief weinig geld. Dit is het type auto dat veel Roemeense gezinnen zich net kunnen permitteren en nog steeds domineert deze wagen het straatbeeld in Roemenië!

Voor de Sleutel13Rally heeft Kinder-Rijk inmiddels een aantal van deze auto’s aangekocht. Verschillende teams hebben een inleg betaald om deel te nemen aan deze rally. Voor hen wordt het een unieke ervaring,  en tegelijkertijd vragen zij aandacht voor het werk van de stichting Kinder-Rijk in Roemenië. De stichting zet zich in voor kansarme kinderen en jongeren in dit land. Kinder-Rijk geeft hen een kans door het zorgen voor een goede leefomstandigheden en een opleiding.

Kinder-Rijk is actief in Iasi, terwijl de rally start in Cluj Napoca. Dat lijkt niet logisch, maar een start van de rally in Iasi bleek niet te realiseren. Deze stad ligt te geïsoleerd in het Noordoosten van Roemenië waardoor de rally te lang zou duren.

De Sleutel13Rally start in het historische Cluj Napoca.

Comments

Comments are closed.

 • route v3
 • logo Kinder-Rijk
 • De Sleutel 13 Rally is een initiatief van Stichting Kinder-Rijk. Bestuursleden Gert IJszenga en Raoul Veldink houden zich bezig met de organisatie van het evenement. U kunt Gert bereiken op nummer 06-53646574 en Raoul op nummer 06-26969222. Email: info@sleutel13rally.nl.
 • Contactgegevens

  Sleutel 13 Rally
  (door Stichting Kinder-Rijk)
  Het Veld 17
  2681 JZ Monster
 • Doneer online voor Kinder-Rijk

  Doneer online voor Kinder-Rijk